Cat Icon

S*Zekes Burmor


Liten Burmakatt-uppfödning i hemmiljö sedan 2005

Facebook       Instagram

Bilder


Om S*ZEKES


Välkommen! Jag har en liten uppfödning av Burmakatter i hemmiljö i Åkersberga sedan 2005. Du är alltid välkommen att kontakta mig om du har frågor eller funderingar om Burman.

Jag lägger stor vikt vid att katt och köpare ska vara rätt för varandra och tillämpar därför inte turordning i vanlig mening. Du berättar vad du önskar och vi hittar gemensamt den lilla kisse som verkar mest lämpad. När kattungen är ca fyra veckor kan kattungen tingas och avtal skrivas.

När kattungen flyttat hem till dig så kommer jag att finnas tillgänglig som stöd om och så länge som önskas.

Vid leverans är kattungen: • minimum 12 veckor gammal • veterinärbesiktigad • registrerad i SVERAK/FIFé med stamtavla • ID-märkt med chip • vaccinerad mot kattpest och kattsnuva • dolda fel-försäkrad.

Jag tycker det är viktigt med nya gener och en bred avelsbas och uppmuntrar f n att låta dessa hankatter få en kull innan kastrering.

          

Kattungar!

Kull född 21 december 2018

Leveransklara ca vecka 12, 2019

Honor

1 lila, 1 brun, 1 choklad

Hanar

1 choklad

Mor

S* Nordic Lights Märta (se här)

Far

FI* Hovikissan O'Boy (se här)

Klicka här för provparning

Om Burman


Burman är nyfiken och social. Så pass att den gärna är med överallt om den inte sover. Och även om den sover djupsömn kommer den ofta traskandes efter någon minut om du råkar byta rum. Gäller även när du går på toa. Och den sover gärna i din säng. Under täcket.

Om du skaffar katten för att du innerst inne vill ha gos och sällskap, behöver du inte känna att det är själviskt på något sätt. Burman anser nämligen att din viktigaste och kanske enda uppgift här i livet är att uppmärksamma denne med gos, lek och sällskap.

Burman lämpar sig bäst som innekatt eller utevistelse i sele alternativt under uppsikt. Burman är inte särskilt ”street wise” och så pass social att den gärna går in i folks hem eller till andra ställen eller utrymmen där det kan finnas människor eller vara spännande i allmänhet. Detta kan innebära att burman blir instängd eller utsatt för fara på annat sätt. Och alla gillar inte att plötsligt hitta en burmakatt hemma även om det är jättekonstigt.

De flesta som köper en burma vill ha en till ganska snart. Burman trivs inte när den blir lämnad ensam. Att ha två burmor gör att de får sällskap av varandra när du te x är på jobbet. Och dom kan leka tillsammans även om de anser att det är ditt jobb att underhålla dem med en vippa eller liknande.

Burman är gärna med och ”hjälper” dig med det mesta så det är viktigt att kolla t ex tvättmaskin och diskmaskin innan de körs igång. Öppnar du lådor, skåp eller garderober etc så är den gärna med och kollar vad som finns där inne. Att hoppa upp i sängen när den bäddas är också toppen så innan man slänger sig bland kuddar och annat bör misstänkta små ”kullar” kollas.